
معالجه با اکسیژن پرفشار
اکسیژن پرفشار چیست
یک معالجه طبی میباشد که مریض کاملا داخل محیط بسته قرار گرفته و با تنفس اکسیژن ۱۰۰ درصد، کم کم فشار درون محیط به بیشتراز یک اتمسفر ارتقا مییابد. این طرز درمانی برای بهبود سریع خیس جراحت ها، سردرد، آرتریت روماتوئید و … میشود.
یافتن امیدهای نو برای معالجه بعضا سرطانها
مدیریت تیم طب دریایی و هایپربار دانشگاه پزشکی دانش کده علم ها پزشکی آجا و نیروی دریایی راهبردی از امیدهای جدیدای برای معالجه برخی سرطانهای صعب العلاج و برخی لاعلاج با به کار گیری از اتاقهای فشار پزشکی و اکسیژن هایپرباریک خبر بخشید و اذعان کرد: آمارها حاکی از سرایت فراوان سرطانها در سرزمین میباشد.
رئیس تیم طب دریایی و هایپربار دانش کده پزشکی دانشکده علم ها پزشکی آجا و نیروی دریایی راهبردی از امیدهای جدیدای برای معالجه بعضا سرطانهای صعب العلاج و برخی لاعلاج با به کار گیری از اتاقهای فشار پزشکی و اکسیژن هایپرباریک خبر اعطا کرد و خاطرنشان کرد: آمارها حاکی از سرایت فراوان سرطانها در میهن میباشد.
به نقل از خدمت «سالم» ایسنا، ناخدا یکم دکتر معالج شهرام اولیائی در کناره مهمانی افطار موسسه خیریه حمایت از بیماران سرطانی ذکر کرد: با رسم دیدهانداز معین برای در دست گرفتن و پیشگیری از گونه های سرطانها در راستای سیاستهای کلی تندرست و تدوین و اجرای اپلیکیشنهای استراتژیک و راهبردهای اجرایی در میان بخشی و فرابخشی و با عزمی ملی، میاقتدار بطور چشمگیر در یک دورانی وقتی ۱۰ ساله از سرایت آن کاست.
او خاطر نشان کرد: دراین راستا میقدرت به تجربه برنده بعضا کشورها که قدمهای اصولی درین جهت برداشتند و باعث کاهش سرایت سرطان، منفعتوری و کاهش هزینههای سربار درمانی و نگهداشت سرمایههای انسانی بعنوان ردیف مهم بسط استوار شدند استناد و مطالعه کرد.
رئیس تیم طب دریایی و هایپربار دانشگاه پزشکی دانش کده علم ها پزشکی آجا و نیروی دریایی راهبردی خاطر نشان نمود: با تغییر تحول الگوی معاش و در اختیار گرفتن آلودگی هوا، پیکار با مصرف دخانیات اعم از سیگار، قلیان و … و نیز ارتقاء سرانهی مصرف آبزیان، ماهی و تغذیهی مطلوب خصوصاً با استعمال از غذاهای تندرست در رژیم غذایی و ولی گسترش تمدن ورزش عمومی، میقدرت به کاهش سرایت سرطانها امیدوار بود.
پزشک اولیائی با اشاره به کاربردهای روزافزون پزشکی هایپربار در معالجه بیماریهای متفاوت خاطرنشان کرد: معالجه بیماریهای عفونی مقاوم به معالجه نظیر آسیبهای عارضهدار، جراحت پای دیابتیک که در فیض عدم معالجه به موقع، به جدا عضو سبب میگردد یا این که استئومیلیتهای مقاوم به معالجه(عفونتهای استخوانی)، سوختگیهای شدید، جاری ساختن جراحی زیبایی برای ترمیم سریع و بیعارضهی محل برشهای ناشی از جراحی و بازتوانی سریع ورزشکاران بعد از زخمهای ورزشی و ترمیم سریع و بهبود محل جراحی برای رجوع به موقع آن ها به میدانها و مسابقات ورزشی با استعمال از اکسیژن هایپربار و معالجه حیات نصیب مسمومیتهای ناشی از منوکسیدکربن که در فصلزمستان جان بخش اعظمی را می گیرد، با استعمال از اکسیژن هایپربار، آیتم تأئید سازمان خوراک و داروی آمریکا FDA ، قابل معالجه میباشد.
او با اشاره به پژوهش ها و دستآوردهای نو در خصوص معالجه بعضی سرطانها به یاری اکسیژن هایپرباریک خاطر نشان نمود: بافت سرطانی، از حیث ترازو اکسیژن، بافت فقیری میباشد و همین هایپوکسیک بودن(نادر اکسیژن بودن) آن سبب ارتقا قدمت سلول سرطانی، مقاوم شدن آن برای رویش در حالت طاقت فرسا، ارتقا آنژیوژنزیس(ارتقا ساخت و ساز رگ)، ارتقا متابولیسم گلیکولایتیک(متابولیسم بیهوازی با فرآورده لاکتات) و تسریع پروسه متاستاز یا این که توسعه و گسترش و جابجایی سلولهای سرطانی به دیگر بافتهای تن میشود.
مدیریت تیم طب دریایی و هایپربار دانشگاهی پزشکی دانش گاه علم ها پزشکی آجا و نیروی دریایی راهبردی اذعان کرد: یکی خصوصیتهای سلولهای سرطانی شاخص میرایی معدود و یا این که رغبت سلول سرطانی به زنده ماندن یا این که اندکس(شاخص) آپوپتوزیس پائین آنهاست.
پزشک معالج اولیائی خاطر نشان نمود: این در حالی میباشد که در سلولهای طبیعی مرحلهی به دنیاآمدن، رویش، بلوغ، پیری و مرگ وجود دارااست البته سلولهای سرطانی تمایلی به مرگ ندارند پس شاخص آپوپتوزیس یا این که میرایی سلول آنها تحت میباشد از همینرو سلولهای سرطانی بهسرعت پرورش و انتشار مییابند و باعث ایراد عمل بافتها، ارگانها و بالاخره مرگ مریض می شوند.
او اخلاق دوگانهی سلولهای غیرسرطانی و سرطانی در قبال ارتقاء اکسیژن بافتی را از دیدنیترین پدیدههای بیولوژیکی دانست و ذکر کرد: پژوهش ها نو در سبکهای حیوانی و انسانی و در گوشه و کنارهای آزمایشگاهی و درون تن، حاکی از تأثیر مختلف اکسیژن هایپربار در بافتهای در گیر آسیب ناشی از آسیب یا این که سوختگی و بافتهای سرطانی میباشد بصورتیکه در بافتهای مبتلا آسیب و سوختگی، ارتقاء اکسیژن بافتی منجر ترمیم سریعخیس آسیب، زخم و سوختگی و حتی نجات سلول و بافت از مرگ میگردد(نشر و ارتقاء قدمت سلولها) حالا آنکه با ارتقا اکسیژن در برخی بافتهای سرطانی بهوسیلهی اکسیژن هایپرباریک با ارتقا اندکس(شاخص) آپوپتوزیس، مرگ سلولهای سرطانی تسریع می گردد و این به معنای در اختیار گرفتن و کندی رویش و نشر سلولهای سرطانی در بعضی کانسرها(سرطانها) نظیر گلیومای مغزی (نوعی تومور مغزی) و لوکمیا(سرطان خون) و کانسر پستان در سبکهای حیوانی میباشد.
مدیریت تیم طب دریایی و هایپربار کالج پزشکی دانش گاه علم ها پزشکی آجا و نیروی دریایی راهبردی ادامه داد: اکسیژن هایپربار با ارتقاء اکسیژن بافتی در سلولهای غیر سرطانی اثر ساخت رگ یا این که آنژیوژنز را تشدید و بر عکس در بافت سرطانی تضعیف مینماید.
پزشک اولیائی افزود: تا به امروز هیچ مطالعهای بر اساس اثرات مضر اکسیژن هایپرباریک بر پروسه بیماری سرطان منتشر نشده میباشد. در مطالعات قبلی و اخیر هم هیچ شواهدی بر اساس تأثیر اکسیژن هایپربار بر ارتقاء پرورش تومور و یا این که ارتقا نشر سلول سرطانی و متاستاز گزارش نشده میباشد البته در مقابل مطالعات گوناگون و پژوهش ها نو بر کاهش نشر و پرورش جمعی سرطانی و ارتقاء اندکس یا این که شاخص آپوپتوزیس (تصمیم به مرگ سلول) و کاهش آنزیوژنز(ساخت و ساز رگ) و کاهش احتمال متاستاز(توسعه و گسترش سلولهای سرطانی و دست اندازی به بافتهای سلامت تن) در برخی سرطانها با استعمال از اکسیژن هایپربار که تمامی از کارداران اساسی در دست گرفتن و بهبود سرطان میباشند، تأکید دارا هستند.
او یادآور شد: نکته دیدنی دیگر اثر همافزایی معالجه رادیوتراپی و پرتو درمانی به همدم اکسیژن هایپربار در بعضا سرطانهاست . حاصل پژوهش ها نو نماد داده میباشد در بعضی سرطانها فورا بعد از هایپرباریک اکسیژنتراپی تأثیر پرتو درمانی به ترازو قابل توجهی ارتقا یافته میباشد. در برخی مطالعات اکسیژن هایپرباریک جذب داروی پرتو درمانی مانند ۵-FU را ارتقاء داده میباشد، هماینگونه اکسیژن هایپربار مجال استقرار بیولوژیک داروی «کربوپلاتین» را در مریض با تومور گلیوما(نوعی تومور مغزی) وقت گیرخیس مینماید و یا این که در استئوسارکوما(نوعی سرطان استخوانی) تأثیر «کربوپلاتین» را ارتقاء میدهد.
رئیس قسمت پژوهش ها طب زیرسطحی غواصی و هایپربار پژوهشکده و راس پژوهش ها طب دریا ، سطحی زیرسطحی و هایپربار نیروی دریایی راهبردی بابیان اینکه اکسیژن هایپربار دو کاربرد منقطع در رادیوتراپی بیماران سرطانی دارااست، یادآور شد: معالجه دلایل ناشی از رادیاسیون(اشعه درمانی)، در بیماران سرطانی یک کدام از این کاربردهاست که آیتم تأئید FDA یا این که سازمان طعام و داروی آمریکا میباشد.
اولیائی راجعبه کاربرد دوم اکسیژن هایپربار و رادیوتراپی خاطر نشان کرد: ارتقاء تأثیر رادیوتراپی، در حالتیکه که فورا قبل از اجرا رادیوتراپی از اکسیژن هایپربار، خصوصاً در بعضی سرطانها مانند تومورهای سرو گردن مصرف شود، موجب ارتقا آلرژی به رادیوتراپی میگردد. بدین ترتیب میاقتدار از دوز، شدت و دوران تابش برای در اختیار گرفتن و کاهش عارضه ها نیز کاست.
او اعلامکرد: تأثیر اکسیژن هایپربار در معالجه تیپها و سابتایپهای متفاوت سلولهای سرطانی و گونه های کانسرها(سرطانها) متعدد میباشد، طوریکه در مطالعات حیوانی تأثیر آن در معالجه کانسر سرویکس و مثانه تا به امروز مشخص و معلوم نشده میباشد ولی اکسیژن هایپربار در کانسر پستان، که از شایعترین سرطانهای زنان و مشتمل بری ۲۲٫۸ درصد کانسرهای شایع در زنان عالم میباشد، اثرات درمانی مطلوبی داراست و به تنهایی در مدلهای مطالعات آزمایشگاهی اثرات پرقدرتی برای خودداری از نشر سلولهای سرطانی از خویش آرم داده میباشد.
مدیریت قسمت پژوهش ها طب زیرسطحی غواصی و هایپربار پژوهشکده و راس پژوهش ها طب دریا، سطحی زیرسطحی و هایپربار نیروی دریایی راهبردی یادآور شد: در کانسر پروستات که دومین کانسر(سرطان) شایع در مردان دنیا با ۱۳٫۶درصد سرایت و فراوانی میباشد، به کار گیری از اکسیژن هایپربار، سبب کاهش سرعت پرورش تومور و ارتقا آلرژی به داروهای ضد سرطان مانند «تاکسول» و «دوکسوروبایسین» در تجربه آزمایشگاهی دور و بر بیرون از تن شدهاست.
اولیائی اظهار کرد: دریچههای امیدبخشی در معالجه برخی سرطانها و در اختیار گرفتن سلولهای سرطانی با استعمال از اکسیژن هایپربار به روی بیماران سرطانی باز شدهاست که به گذر زمان اسمان رویت کرد پزشکان را بدین طرز درمانی غیرتهاجمی، بیخطر و بیعارضه و موثر، پرنورخیس مینماید و میقدرت به بیماران سرطانی این اعتقادوباور را بخشید که دانشمندان در پژوهشکده و راس پژوهش ها طب دریا ، سطحی، زیرسطحی و هایپربار نیروی دریایی راهبردی در سوی وصال بدین عرش پرنور کوشش مینمایند و از هیچ کوششی برای کاهش آلام بیماران فروگذاری نمی کنند.
براساس این گزارش، ناخدا یکم پزشک معالج شهرام اولیایی، مدیریت مجموعه طب دریایی و هایپربار دانش گاه پزشکی کالج علم ها پزشکی آجا و مدیریت قسمت پژوهش ها طب تحت سطحی غواصی و هایپربار پژوهشکده و راءس پژوهش ها طب دریایی، سطی تحت سطحی و هایپربار نیروی دریایی راهبردی از میهمانان موسسه خیریه حمایت از بیماران سرطانی در مهمانی افطار این شرکت بود.
بازدیدها: 2